Kend din haves hegnartgrupper

For at behandle og passe godt på Hækplanter Heijnen i din have er det vigtigt at have viden, hvornår du skal trimme og beskære dem på skuldrene. Afdækningsarter kan opdeles i grupper for at få den bedste pleje.

Hawthorn, Blackthorn, Frugttræer, Dogwood og Privet

Disse træer er gode hække, men har brug for pleje i de første år for at fremme buskhed i bunden. Start med at beskære planterne tilbage til 30 cm, når du planter dem, så i løbet af den første sommer skal du trimme et par centimeter fra siderne for at fremme sidevækst. Sørg for, at hæk er tyndere øverst end bunden, så lys kommer til bunden af hæk, da sidegrener dør, hvis de ikke får noget lys.

I det andet år i februar / marts skal du give det en rigtig god beskæring ned til halvdelen af dens højde. Dette vil virkelig få bunden pæn og busket, og når disse sideskud er vokset ind, har du nået dit mål om at undgå huller. Fortsæt let med at beskære siderne til en tilspidsning, så lysene kommer til bunden, men du kan lade hæk vokse i højden i løbet af den anden sommer og derefter beskære toppe om efteråret. Fra da af behøver du kun at beskære hæk til din ønskede form, og den udfyldes gradvist og bliver buskere.

Bøg, Hornbeam, Hazel, Field Maple

Disse træer er naturligvis langt buskere i bunden end hagtorngruppen, så der er mindre chance for at få det forkert. Skær dem tilbage til ca. 20 cm ved plantning (eller bare klip den øverste knap ud, hvis de allerede er små) for at få lidt mere buskhed i bunden og derefter igen i løbet af den følgende vinter. Derefter skal du bare lade den vokse og trimme hæk til din ønskede form i juli, og hold den tilspidsede form så lys kommer til bundgrene.

Box hække og kaprifol

Denne er let at huske. Skær ned med 1/3 for de første to fjedre, og beskær derefter hæk til den ønskede størrelse hver sommer derefter.

Alle andre nåletræer og stedsegrønne planter inklusive Cotoneasters

Disse hække kan let komme ud af kontrol og vil ikke vokse igen fra gammelt træ (den brune døde bit på indersiden af hæk), så beskær aldrig over det grønne. Når du planter stedsegrøn hækning, skal du bare beskære siderne meget let til en pæn tilspidsning og lade lys komme til bunden af hæk. Beskær ikke toppe, før de har nået den ønskede højde, og trim derefter så ofte som du har brug for hele sommeren, måske 2-3 gange. Undgå beskæring fra august og frem, for så får du permanente brune pletter. Den virkelig vigtige ting at huske på stedsegrøn hækning er, at du virkelig skal vide, hvor stor du vil have den til at være, før du planter. Du kan reducere stedsegrønne hække i højden let nok, men du kan ikke reducere dem i bredden meget, for så skærer du i gammelt træ, som aldrig vil vokse igen.

Be the first to comment

Leave a Reply